Eurooppa tarjoaa runsaasti eri vaihtoehtoja kylpylöiden ja rentoutumispaikkojen suhteen

Loma on rentoutumisen aikaa ja siksi monet haluavatkin liittää lomaansa erityisesti rentouttavia kylpylämatkoja ja hoitoja. Luksusta kaipaaville tai budjetilla matkaaville on tarjolla runsaasti eri vaihtoehtoja ympäri Euroopan ja näissä kannattaakin ehdottomasti vierailla lomansa aikana, mikäli kaipaa hieman rentoutumista ja omaa aikaa.

Kylpylälomalle lähelle tai kauas

Kylpylään lähteäkseen ei välttämättä tarvitse mennä erityisen kauas, sillä jo Suomen pääkaupunki Helsinki on tunnettu julkisista saunoistaan, jossa voi kesällä nauttia valoisista illoista ja talvella pulahtaa avantoon. Myös lähinaapurimme Viro ja Ruotsi tarjoavat runsaasti kylpylätarjontaa ja luksusta kuten Pärnun ja Tukholman kylpylät. Nämä ovat molemmat myös tasoltaan hyviä, mutta samalla melko kohtuuhintaisia, eli koko lomabudjettia ei tarvitse niihin käyttää, jos ei halua.

Jos taas haluaa matkustaa pidemmälle, voi kokeilla vaikka kylpyläkulttuuristaan tunnetun Turkin lukuisia kylpylöitä, jossa arkkitehtuuri ja historia hemmottelee vierailijaa kylpylähoitojen ohessa. Kylpylävierailun ohessa on mahdollista tutkia esimerkiksi Istanbulin kaupunkia, jolla on erittäin pitkä ja merkittävä historia. Kaupunki on tunnettu muun muassa Konstantinopolina Rooman valtakunnan aikaan ja sitä ennen Byzantionina Kreikan vallassa ollessaan.

Kylpylät voivat tarjota myös eksotiikkaa

Jos haluaa samalla nähdä luontoa ja kokea lomallaan jotain hieman erityisempää kuin pelkkää hemmottelua, voi suunnata Islantiin Blue Lagoon altaille tai Reykjavikiin, jossa on mahdollista kylpeä kuumissa altaissa, halutessaan vaikka keskellä talvea. Erityisesti luonnon kuumissa lähteissä kylpeminen saattaa tuntua monelle äärimmäiseltä kokemukselta ja siinä voi tuntea olevansa lähellä luontoa. Lisäksi Islanti tarjoaa myös paljon muuta tekemistä, kuten luontovaelluksia ja hevosratsastusta, sekä omanlaista kulttuuria ja maisemaa, jota ei löydä mistään muualta Euroopasta. Näiden jälkeen kuumaan lähteeseen pulahtaminen voi tuntua todella hyvältä.

Eksotiikkaa voi toki löytää myös kotimaasta, sillä monet laskettelukeskukset tarjoavat esimerkiksi mahdollisuuden lämmittää paljun oman vuokramökin takapihalle. On melkoinen elämys istua kylmässä illassa tähtitaivaan alla, kun voi kuitenkin samalla pysyä lämpimänä paljussa, nauttien luonnon läheisyydestä ja hiljaisuudesta. Hyvällä tuurilla on mahdollista nähdä jopa revontulia. Luonnosta ei valitettavasti lämpimiä vesiä Suomen alueelta löydy, mutta kylmään pulahtaminenkin voi olla erittäin virkistävä kokemus varsinkin saunan jälkeen.