Kylpylät ja hoitolat tarjoavat rentoumista moneen makuun

Nykymaailma on hyvin hektinen paikka, joka on täynnä erilaisia ärsykkeitä. Monelle tämä niin sanottu informaatiotulva saattaa tuntua aivan liialliselta ja sen vuoksi jotkut kaipaavatkin aikaa itselleen. Monet kylpylät ja hoitolat keskittyvät nimenomaan hyvinvointiin ja antavat mahdollisuuden rentoutua ja varata aikaa pelkästään itsensä hemmottelemiseen, joka nykyisessä maailmassa on jopa poikkeavaa luksusta. Useimmat hoitolat tarjoavat eri useita eri vaihtoehtoja, joista jokainen varmasti löytää itselleen sopivan muodon.

Niskajumeista eroon hieronnalla

Nykyään yhä useampi tekee erilaista toimistotyötä tai istuu ylipäätään pitkiä aikoja paikallaan. Tämä ei ole ihmiselle luontaista käytöstä, vaan liikkumattomuus aiheuttaa usein erilaisia kolotuksiaja jumeja erityisesti niskan ja hartian seudulle. Näihin auttaa paitsi satunnainen taukojumppa ja liikunta, myös hieronta, jossa ammattitaitoinen hieroja avaa erilaisia lihaslukkoja hieromalla.

Erilaiset hieronnat ovat monen suosiossa ja niistä löytyykin usein runsaasti variaatiota. Vaihtoehtoja kannattaa kokeilla avoimin mielin, sillä saattaa olla, että oma suosikki löytyykin jostain aivan uudesta menetelmästä, mistä ei ole koskaan kuullutkaan. Kylpylöiden ja hoitoloiden tarjoamia hierontoja ovat esimerkiksi kuumakivihieronta, hartia- ja niskanseudulle keskittyvät hieronnat tai shiatsuhieronta.

Kuumakivihieronta toteutetaan lämpimien laavakivien avulla, jotka asetetaan vartalolle tiettyihin pisteisiin vapauttamaan lämpöä. Lisäksi monesti samalla toteutetaan perinteistä hierontaa. Hieronnan uskotaan lievittävän stressiä ja rentouttavan. Shiatsuhieronta puolestaan yhdistää sekä hierontaa, että venytyksiä ja se perustuu japanilaiseen perinteeseen.

Meditoi tai nauti kylvyistä

Hieronnan lisäksi monia muita hyviä rentoutumiskeinoja ovat esimerkiksi meditaatio ja erilaiset kylvyt, kuten mutakylpy tai aromaattinen kylpy. Mutakylpyjen tiedetään tekevän hyvää iholle. Aromaattinen kylpy puolestaan rentouttaa ja stimuloi aisteja. Erityisesti aivojen muistikeskus sijaitsee lähellä hajuja prosessoivaa aluetta, joten aromaattiset kylvyt voivat palauttaa mieleen kaukaisiakin muistoja.

Puhdistava sauna

Saunan jälkeen olo on puhdas ja rentoutunut. Elimistö lämpenee, veri alkaa kiertää ja hikoilun mukana haihtuu kuona-aineita. Saunan merkitys on ollut suomalaisille selvillä jo pitkään ja siitäkin on tarjolla useita eri vaihtoehtoja esimerkiksi hyörysauna, savusauna tai perinteinen kesämökiltä tuttu puusauna. Saunassa voi nauttia lämmön lisäksi myös erilaisista tuoksuista esimerkiksi aromaattisten öljyjen tai vihtojen muodossa.