Monille luonto on hyvä tapa rentoutua

On ihmisiä, joille viinilasillinen, erityisesti hyvä viinilasillinen ja hyvä kirja on kaikki, mitä rentoutumiseen tarvitaan. Toiset taas nauttivat erilaisista kylpylähoidoista, hieronnoista ja pitkistä yöunista mukavassa sängyssä. Jos taas kumpikaan edellisistä ei tunnu itselle sopivalta vaihtoehdolta, voi kevyt liikunta ja luonnossa oleskelu tuoda kaivattua rauhaa ja hyvää oloa arkeen ja vapaa-aikaan. Moni kokeekin olonsa erityisen rennoksi, kun pääsee luontoon kuuntelemaan vaikka lintujen laulua ja haistelemaan metsän tuoksua.

Se että ihminen kokee olonsa hyväksi luonnossa, ei sinänsä ole mitenkään yllättävää. Onhan metsä ja savanni monissa eri muodoissa ollut ihmisen luontaista elinympäristöä alusta alkaen ja kaupungistuminen on vasta hiljattain vienyt meidän kauemmaksi luonnosta. Siksi rentoutuminen saattaa tapahtua jopa tiedostamattomasti heti, kun pääsee pois kaupungin hälinästä ja lähemmäs luontoa.

Monilla on myös omat suosikkimaisemansa ja yllättävän usein niihin liittyy samankaltaisia elementtejä, kuten vettä ja vehreää kasvillisuutta. Nämä mielletään monesti peruselementeiksi kaikelle elävälle, sillä vesi ja kasvillisuus tarjoaa ruokaa ja juomaa, jotka ovat elämisen kannalta välttämättömiä elementtejä.

Luonto tarjoaa moninaisia mahdollisuuksia

AIna luontoon lähteäkseen ei tarvitse pakata mukaan suurta määrää varusteita, vaan toisinaan lenkkitossut, juomapullo ja mahdolliset eväät riittävät aivan hyvin. Jo pieni oleskelu luonnon keskellä toimii monelle jopa terapiaa vastaavana hetkenä. Luontoon voi lähteä joko kävelemään kevyesti, tai itseään voi haastaa muun muassa kalliokiipeilyllä tai melomisella.

Kaikki luonnossa tehtävät asiat eivät lisäksi rajoitu suinkaan liikuntaan vaan luonnossa voi nauttia muun muassa lintujen seuraamisesta tai sienestyksestä. Itse kerättyjä metsän antimia voi myös käyttää ruoanlaittoon myöhemmin. Samalla saa siis mahdollisuuden viettää aikaa luonnossa ja herkullisen aterian.

Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa vaihtoehtoa

Rentoutumiseen on tarjolla monia eri keinoja ja niitä voi vapaasti yhdistellä omien mielihalujensa mukaan. Kukaan muu ei voi tarjota valmiita ratkaisuja, vaan parhaat rentoutumiskeinot löytää itse, kun antaa itselleen aikaa tutustua rauhassa useampaan eri vaihtoehtoon ja pitää mielensä avoimena. Eri tapoja voi myös yhdistellä rohkeasti. Luonnossa vietetyn päivän jälkeen viinilasillinen, hyvä kirja ja hieronta voi olla mitä mahtavin vaihtoehto!